Maatschappelijk

151126LT5035

Zowel tijdens als na haar carrière als topsporter is Minke actief met haar maatschappelijke carrière bezig geweest en betrokken bij een groot aantal maatschappelijke projecten.

Na een voltooide MBO studie aan het Koning Willem 1 College in ‘s-Hertogenbosch volgde Minke een HBO studie aan de HES in Amsterdam. In 2001 studeerde zij af en tijdens haar sportcarrière vervulde zij verschillende commerciële functies al dan niet gericht op sport. Na het goud in Beijing vervulde Minke bijna drie jaar de functie van accountmanager Sponsoring voor de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Per 1 oktober 2011 trad zij in dienst bij De Lotto, waar zij werkzaam was op de afdeling Sport en goede doelen. Minke was verantwoordelijk voor het onderhouden van de relatie met de beneficianten (18 goede doelen en sportkoepel NOC*NSF) van De Lotto en het zichtbaar maken van het merk Lotto in de sportwereld.

Na twee jaar is Minke vanuit de afdeling Corporate Communicatie de corporate PR en het pers- en mediabeleid van De Lotto gaan uitvoeren, tevens bleef zij aanspreekpunt voor NOC*NSF en onderhield zij de contacten met de pers als eerste woordvoerder. Tot zij begin 2015 door de KNVB werd benaderd voor de functie Manager Vrouwenvoetbal met als taak deze snelst groeiende tak binnen de KNVB en sport nummer 1 in de wereld voor vrouwen een gezicht te geven en een stap verder te brengen. Per 1 maart 2015 vervult zij deze functie binnen de KNVB. 

Sinds 2010 is Minke moeder van zoon Fedde en in 2013 kwam daar een tweede zoon, Lode bij. Helaas kreeg Lode na anderhalve dag een epileptische aanval en kwamen Minke en haar partner met Lode in de medische molen terecht. Vele ziekenhuisbezoeken en onderzoeken (EEG, MRI, ruggenprik, bloed- en urineonderzoek) verder werd na tien maanden in het Radboud UMC de diagnose gesteld; een afwijking op het KCNQ2 gen. Na de diagnose volgde de zoektocht naar de juiste medicatie om de epilepsie onder controle te krijgen en Lode de kans te geven zich te gaan ontwikkelen. Sinds zijn eerste verjaardag is Lode aanvalsvrij maar de achterstand in zijn ontwikkeling zowel mentaal als fysiek bleef enorm. Daarop startte de zoektocht naar de juiste plek en hulp voor Lode om hem optimaal te stimuleren. Ook die plekken en specialisten zijn gevonden en Lode heeft sindsdien enorme stappen gemaakt, maar de achterstand blijft aanzienlijk. In Nederland is weinig bekend over de afwijking op het KCNQ2 gen en wat dat betekent voor een kind en zijn omgeving. Lees op www.kcnq2.org en hier meer over deze aandoening. In de zomer van 2016 is Minke met haar gezin te zien geweest in het TV programma ‘De Reunie’. Klik hier om de aflevering terug te kijken.

Op vrijwillige basis zet Minke zich in voor diverse maatschappelijke organisaties. Met name gericht op mensen en kinderen die niet vanzelfsprekend dezelfde mogelijkheden hebben als zij, dan wel vanwege een handicap of andere beperkende omstandigheden.

Minke is inmiddels zo’n zes jaar ambassadeur van het Liliane Fonds. Het Liliane Fonds biedt rechtstreekse en persoonsgerichte hulp aan kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden om hen te laten ‘meedoen’ in de maatschappij. In 2008 reisde Minke af naar Kenia om de projecten en kinderen die gesteund worden door het Liliane Fonds te bezoeken.

Sinds 2004 is Minke ambassadeur van stichting Spieren voor Spieren, waarbij Minke aanwezig is op vele activiteiten en evenementen ten gunste van de stichting. Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte en richt zich op fondsenwerving. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunt Minke de doelstellingen van de stichting. Spieren voor Spieren zet de netto-opbrengsten snel en effectief in ten behoeve van spierziekte onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert de stichting leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Minke is geregeld aanwezig op evenementen ten gunste van de stichting.

Onder het motto: ‘geef om gewone wensen van speciale mensen!’ steunt Minke als ambassadeur de Stichting Vrienden van Cello. Ook u kunt eenvoudig helpen dromen uit te laten komen.

Als inwoonster van Den Bosch zet Minke zich ook in voor diverse Bossche organisaties.

Mooi zo goed zo koppelt de energie en creativiteit van bewoners en vrijwilligers van 's-Hertogenbosch aan de expertise en capaciteiten van bedrijven en instellingen en creëert op deze manier partners in sociale sponsoring. 

Minke heeft zelf een tweejarige MBO opleiding voltooid aan het Koning Willem 1 College in ‘s-Hertogenbosch en heeft ervaren dat een MBO opleiding een prima voorbereiding is op een HBO studie of een maatschappelijke carrière. Sinds 2006 is zij ambassadeur voor het Koning Willem 1 College en MBO marshall om de positieve effecten van een MBO opleiding onder de aandacht te brengen.

Tot slot zet Minke zich graag in voor de sport in het algemeen en hockey in het bijzonder. Als commissielid Tophockey dames is zij op de achtergrond nog altijd betrokken bij het tophockey en de ontwikkeling van talentvolle hockeysters binnen hockeyclub ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is zij onder andere ambassadeur voor het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Dit  is opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom de sport aan te pakken. De sportbonden en NOC*NSF willen samen met verenigingen ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn. 

 

logo-liliane-fonds

  logo-mooi-...
  logo-vrienden-van-cello

logo-kw1c

  spieren_logo-1
  logo-samen